new mercruiser 3.0 wont start

Discussion in 'Gas Engines' started by boatn, May 30, 2006.

  1. boatn
    Joined: May 2006
    Posts: 6
    Likes: 0, Points: 0, Legacy Rep: 10
    Location: nc

    boatn Junior Member

    new 3.0 mercruiser installed i have the ddis installed when i turn engine over it sounds like it is going to start but does not also backfires thru the carb

    i thought it was a new carb?
     
  2. gonzo
    Joined: Aug 2002
    Posts: 13,308
    Likes: 323, Points: 93, Legacy Rep: 2031
    Location: Milwaukee, WI

    gonzo Senior Member

    Did you reinstall the distributor?
     
  3. boatn
    Joined: May 2006
    Posts: 6
    Likes: 0, Points: 0, Legacy Rep: 10
    Location: nc

    boatn Junior Member

    yes I did it is a distributorless (diss) system
     
  4. comptiger5000
    Joined: Aug 2006
    Posts: 8
    Likes: 0, Points: 0, Legacy Rep: 10
    Location: United States

    comptiger5000 Junior Member

    all mercruisers backfire through the carb to some degree on startup, however it is usually very small and hard to hear through the noise of the engine starting.
     

  5. Preformer 40
    Joined: Apr 2004
    Posts: 18
    Likes: 0, Points: 0, Legacy Rep: 10
    Location: Naples, Fl

    Preformer 40 Junior Member

    sounds like one wire in wrong location
     
Loading...
Forum posts represent the experience, opinion, and view of individual users. Boat Design Net does not necessarily endorse nor share the view of each individual post.
When making potentially dangerous or financial decisions, always employ and consult appropriate professionals. Your circumstances or experience may be different.