Mercury 9.8 powerpack

Discussion in 'Outboards' started by Rangerspeedboat, Nov 9, 2011.

  1. Rangerspeedboat
    Joined: Apr 2009
    Posts: 120
    Likes: 3, Points: 0, Legacy Rep: 17
    Location: Texas

    Rangerspeedboat Senior Member

    The Power pack is not sending spark to the spark plugs on my 1978 merc 110 9.8. I don't know what the problem is so I would like to know how to test the:

    power pack
    stator
    coils
    trigger

    Thanks.
     
  2. gonzo
    Joined: Aug 2002
    Posts: 15,185
    Likes: 923, Points: 123, Legacy Rep: 2031
    Location: Milwaukee, WI

    gonzo Senior Member

    Your best start is to get a manual. It's got diagrams,photos and specifications. Do you have the proper tester and tools?
     
  3. Rangerspeedboat
    Joined: Apr 2009
    Posts: 120
    Likes: 3, Points: 0, Legacy Rep: 17
    Location: Texas

    Rangerspeedboat Senior Member

    PROBLEM SOLVED!!!! I disconnected the - wire from the coil, pulled the rope a few times, reconnected the wire and got SPARK!!
     
    1 person likes this.
  4. Frosty

    Frosty Previous Member

    Yup--thats exactly what it tells you to do in the manual.
     

  5. thudpucker
    Joined: Jul 2007
    Posts: 885
    Likes: 31, Points: 0, Legacy Rep: 453
    Location: Al.

    thudpucker Senior Member

    Bill Gates may have had in the design of the doggoned thing. Every once in awhile you get the Blank Screen Dath, so you just power off/on.
     
Loading...
Forum posts represent the experience, opinion, and view of individual users. Boat Design Net does not necessarily endorse nor share the view of each individual post.
When making potentially dangerous or financial decisions, always employ and consult appropriate professionals. Your circumstances or experience may be different.