Maxsurf Render problem

Discussion in 'Software' started by vitaegosum, Sep 3, 2008.

  1. vitaegosum
    Joined: Oct 2007
    Posts: 7
    Likes: 0, Points: 1, Legacy Rep: 10
    Location: Barcelona

    vitaegosum Naval Architect

    Hi Everyone,

    I'm having some problems when I try to render my shapes on Maxsurf version 11.03. Does anyone have any idea about where is the trouble? Perhaps something was written before, but I couldn't find the answer I was looking for...
    I think It's a "graphics card" problem, but I don't know how to deal it.

    Thanks in advance,
     
  2. CTMD
    Joined: Dec 2007
    Posts: 198
    Likes: 9, Points: 0, Legacy Rep: 117
    Location: Melbourne, Aus

    CTMD Naval Architect

    What's the problem?
     
  3. vitaegosum
    Joined: Oct 2007
    Posts: 7
    Likes: 0, Points: 1, Legacy Rep: 10
    Location: Barcelona

    vitaegosum Naval Architect

    Sorry everyone,

    Basicly, the problem is: When I click the "render" button on prespective view, the shape disappears.
     
  4. Crag Cay
    Joined: May 2006
    Posts: 643
    Likes: 49, Points: 0, Legacy Rep: 607
    Location: UK

    Crag Cay Senior Member

    Firstly, if these are trimmed surfaces, turn 'trimming off' and then render.
    If you can then see all your surfaces, your trimming process has been done incorrectly.
    'Un trim' the surface and try again.
     
  5. vitaegosum
    Joined: Oct 2007
    Posts: 7
    Likes: 0, Points: 1, Legacy Rep: 10
    Location: Barcelona

    vitaegosum Naval Architect

    I try to do what you suggest me Crag, but I haven't trimmed my surface. I have the same problem with all shapes, so, I think the problem goes forward. Maybe a PC configuration I'm not able to solve...

    Thanks anyway,
     

  6. Andrew Mason
    Joined: Mar 2003
    Posts: 397
    Likes: 18, Points: 18, Legacy Rep: 206
    Location: Perth, Western Australia

    Andrew Mason Senior Member

    As a first step, try turning Harware Acceleration in your display control panel off.

    If this works then you have a graphics card problem, in which case the first step is a check for driver updates.
     
Loading...
Forum posts represent the experience, opinion, and view of individual users. Boat Design Net does not necessarily endorse nor share the view of each individual post.
When making potentially dangerous or financial decisions, always employ and consult appropriate professionals. Your circumstances or experience may be different.